Over mij
Wie ben ik?

Pia , Rakker & Zenia

Welkom op mijn website!

Laten we het even hebben over wie ik ben en waarom ik dit doe.

Ik ben Pia, geboren en getogen in Wijnegem te Antwerpen en al van kinds af ben ik verzot op dieren. 
Het begon met vlindertjes en regenwormen vangen en alle honden en poezen aaien die ik tegen kwam.

Naarmate ik ouder werd en naar de middelbare school ging, kwam ik te weten dat je 'dierenzorg' kon studeren! Wow! 
Dat ben ik dan ook gaan doen .Eerst volgde ik twee jaar de richting 'landbouw' en leerde daar verschillende facetten uit de boerenstiel. Daarna ben ik verder gegaan in de 'dierenzorg'-richting. Ik ben dan ook afgestudeerd als dierenverzorger nadat ik nog een specialisatiejaar bij deed.

Tijdens mijn studies liep ik stages en volgde opleidingen op verschillende plekken. Zo heb ik in een dierenwinkel gewerkt (Tom & Co), heb ik een jaar lang stage gelopen bij een dierenarts (Van Dyck, Wijnegem), deed ik avondschool 'positieve gedragstraining bij honden' (Christel Sonck van het boek 'Kwispelt jouw hond ook?') en volgde ik voor mijn eindwerk 'Ethologie van de hond' de hondentherapeut David Pithie (uit het programma 'Het zal je hond maar zijn'-VTM) waar ik enorm veel van heb geleerd.

Ook het uitlaten van honden doe ik al met veel liefde sinds 2013. Zo heb ik al vele aangename gezinnen en super leuke dieren leren kennen!

Nadat ik afstudeerde was het tijd om werk te zoeken. Ik vond snel werk, in een winkel die cosmetica verkoopt die niét op dieren test (heel belangrijk voor mij). Ik was blij! Dit was goed voor de dieren en natuurlijk hou ik als vrouw enorm van cosmetica. Toch mistte ik iets, ik wou toch ook écht met dieren werken... Maar vond moeilijk werk in datgene dat ik écht wou doen. 
Na enkele sollicitaties kwam er weinig uit de bus. Hierom besloot ik het gewoon zelf te doen!

Ik begon mezelf uit te geven als hondenwandelaar en allround dierenverzorger... En dat ging goed! Zo is Pupia na enkele jaren "geboren". En nu heb ik mijn eigen bedrijf, na enkele jaren wikken en wegen, vele veranderingen,  écht 'mijn ding' gecreëerd.

Momenteel ben ik ondertussen ook  Shiatsu-therapeut voor honden. Dit is kort samengevat een Chinese / Alternatieve geneeskunde die net zoals de westerse geneeskunde jouw hond optimaal gezond wil houden. Enkel worden hierbij natuurlijke middelen gebruikt i.p.v medicatie (handen, etherische oliën, Bach bloesems en homeopathische medicatie). Shiatsu is acupressuur. Net zoals ze bij acupunctuur (met de naaldjes) bepaalde blokkades opheffen in het lichaam en met energiebanen werken, doe ik het met mijn handen, zonder naalden dus.

Verder geef ik nu ook spiermassages voor honden met artrose of stramme, oude of stijve spieren. Een relaxte hond krijg je er gratis bij ;-) .

Hoe meer ik in de wereld rond shiatsu stap, hoe beter ik aanvoel wat ik écht wil doen. Ik wil dieren, en dan specifiek honden, gelukkig en gezond maken en houden. Dit op een natuurlijke manier, zonder medicatie. Het voelt fantastisch wanneer je met je eigen handen een hond terug natuurlijk gezond maakt. 

De knapperd die je hier vaak ziet verschijnen, en misschien ook wel in het logo herkent, is mijn hond Rakker. 

Rakker is sinds mijn negende mijn allerbeste vriend geweest, mijn inspiratie voor mijn eindwerk op school (Ethologie en lichaamstaal bij honden) en vooral mijn inspiratie in mijn dagelijkse leven als het komt op omgaan met dieren.
Door hem begrijp ik een hondenblik en door hem begrijp ik hoe het is om een hond/dier als een stukje familie te zien. 
Dank je, Rakker. 

Rakker werd een ✩sterretje in mei 2017

Sinds december 2018 heb ik mijn eerste eigen huisdier aangekocht en voed ik haar met heel veel liefde op : Zenia.
Zenia houdt van aandacht, spelen en beseft héél goed dat ze schattig is.
Je zal haar ook zien schitteren op deze website!

Dit zijn wij


Pia Vercammen

Founder & kan uren over dieren praten

Telefoonnummer: +32483/33.12.22
Emailadres: info@pupia.be


Rakker

Inspiratiebron, mascotte, motivatie
Geboren  : °juli 2002 - ☆mei 2017
Weetje :  Zijn bijnaam is 'Schnitzel
(ik gaf hem die bijnaam toen we beiden nog klein waren en naarmate we ouder werden, werd hij door bijna iedereen zo genoemd!)

Zenia

Huidig huisdier en deelt de aandacht en het huis met 2 vissen
Geboren : °september 2018 
(Vindt aandacht krijgen prioriteit, waant zich mensenbaby en praat tegen mij zonder klinkers).