Wie is Pupia?

OVER MEZELF

Hey, ik ben Pia, geboren en getogen in Wijnegem te Antwerpen en al van kinds af ben ik verzot op dieren. Het begon met vlindertjes en regenwormen vangen en alle honden en poezen aaien die ik tegen kwam.

Naarmate ik ouder werd en naar de middelbare school ging kwam ik te weten dat je 'dierenzorg' kon studeren, wow! Dat ben ik dan ook gaan doen. Eerst volgde ik twee jaar de richting 'landbouw' en leerde daar verschillende facetten uit de boerenstiel. Daarna ben ik verder gegaan in de richting 'dierenzorg'. Ik ben dan ook afgestudeerd als dierenverzorger nadat ik er nog een specialisatiejaar bij deed.

Tijdens mijn studies liep ik stages en volgde opleidingen op verschillende plekken. Zo heb ik in een dierenwinkel gewerkt (Tom & Co), heb ik een jaar lang stage gelopen bij een dierenarts (Van Dyck, Wijnegem), deed ik avondschool 'positieve gedragstraining bij honden' (Christel Sonck van het boek 'Kwispelt jouw hond ook?') en volgde ik voor mijn eindwerk 'Ethologie van de hond' de hondentherapeut David Pithie (uit het programma 'Het zal je hond maar zijn'-VTM) waar ik enorm veel van heb geleerd.

Pupia is ontstaan in 2017 vlak na het overlijden van mijn hond Rakker. Hij inspireerde mij al tijdens mijn tienerjaren en deed dat toen ook. Ik gebruikte zijn gezicht om in mijn logo te verweven en later kwam daar ook mijn Maine coon Zenia bij. Ik startte in 2017 als uitlater en petsitter en ging zo aan de slag met mijn eerste job als jonge ondernemer.

MIJN  FURR- EN PURRBABIES

 • Rakker

  De knappe Border Collie die je hier vaak ziet verschijnen, en misschien ook wel in het logo herkent, is mijn hond Rakker.

  Rakker is sinds 2002 (ik was toen 9) mijn allerbeste vriend geweest, mijn inspiratie voor mijn eindwerk op school (Ethologie en lichaamstaal bij honden) en vooral ook nu mijn inspiratie in het dagelijkse leven als gaat over omgaan met dieren.

  Door hem begrijp ik een hondenblik en door hem begrijp ik hoe het is om een hond/dier als een stukje familie te zien.

  Dank je, Rakker.

  Rakker werd een ✩sterretje in mei 2017
 • Zenia

  Sinds december 2018 heb ik mijn eerste eigen huisdier aangekocht en voed ik haar met heel veel liefde op : Zenia de Maine Coon. Zenia houdt van aandacht, spelen en beseft héél goed dat ze schattig is. Sinds mei 2022 werd ze grote zus van Yuki, die ze echt beschouwd als haar klein zusje. Je zal Zenia ook zien schitteren op deze website én in het logo!
 • Yuki
  Sinds mei 2022 heb ik Yuki onder de vleugels genomen. Yuki is een chihuahua teefje. Ze werd afgestaan door haar vorige eigenaar. Ze was toen amper drie maanden oud. Yuki betekent 'sneeuw' in het Japans. Ze heeft haar naam niet gestolen, want als puppy was ze zo wit als sneeuw. Wat begon als 'even opvangen' eindigde in 'voor eeuwig in mijn hart gesloten'/
Foto door Ilio Wijnegem. Model : Jack
Foto door Ilio Wijnegem. Model : Jack

ONDERTUSSEN

Ondertussen ben ik na een 1,5 jarige opleiding in 2019 opgeleidt tot shiatsu (acupressuur) -therapeut hond en kat en eindig ik eind 2023 met mijn opleiding voedingstherapeut voor hond & kat. 

Shiatsu is kort samengevat een Chinese geneeskunde die net zoals de Westerse geneeskunde jouw hond en kat optimaal gezond wil houden. Enkel worden hierbij natuurlijke middelen gebruikt i.p.v medicatie (acupressuur, etherische oliën, Bach bloesems en homeopathie). Shiatsu is acupressuur en ligt in dezelfde lijn als acupunctuur (met de naaldjes) en worden er op die manier blokkades opgehoffen in het lichaam en de energiebanen. Dit doe ik het met mijn handen, zonder naalden dus.

Met de voeding wil ik zo dicht mogelijk bij de natuur van hond & kat blijven, maar niemand uitsluiten. Hier gaan we opzoek naar de beste oplossing voor jou en je huisdier zodat zij elke dag een gebalanceerde voeding krijgen.

Verder heb ik ook een drietal jaar gewerkt als dierenartsassistente bij dierenarts Hendrickx (Wijnegem) en Kristof Van Dyck (Wijnegem).


Certificaten & Diploma's

Naast deze certificaten school ik mij nog regelmatig bij, zit ik met mijn neus in de boeken en volg ik maandelijks workshops, lezingen of webinars.

 • Opvoeding, gedrag en lichaamstaal hond / Ethologie (Toscanzahoeve Inge Pauwels)
 • Shiatsu therapeut hond & kat (Equina)
 • Shiatsu basis humaan (Internationale Shiatsu School)
 • Bachbloesems voor hond en kat (Equina)
 • Bachbloesem therapeut humaan (Civas)
 • Positieve gedragstraining voor honden (Christel Sonck)
 • Kattengedrag adviseur (Anneleen Bru)
 • Allround dierenverzorger + specialisatie (PITO)
 • Natuurlijk communiceren met je hond (Stressless dogs)
 • Stressless wandelen met je hond (Stressless dogs)
 • Hondentaal (Inmind)
 • Hondentaal kennen en begrijpen ( Geert De Bolster)
 • Hotstone bij dieren (Equina)
 • Ik ben ook lid van de online community van Geert De Bolster -> De connectie methode.


Huidige opleidingen  2022- 2023 :

 • Voedingstherapeut hond & kat (Kelly Cogen)
 • Voedingcoach kat (Marilyn, Catmoneo)

Btw: BE0681889709