WAT JE MOET WETEN

OVER PUPIA

OVER MEZELF

Hey, ik ben Pia, geboren en getogen in Wijnegem te Antwerpen en al van kinds af ben ik verzot op dieren.
Het begon met vlindertjes en regenwormen vangen en alle honden en poezen aaien die ik tegen kwam.
Naarmate ik ouder werd en naar de middelbare school ging kwam ik te weten dat je 'dierenzorg' kon studeren! Wow!
Dat ben ik dan ook gaan doen. Eerst volgde ik twee jaar de richting 'landbouw' en leerde daar verschillende facetten uit de boerenstiel. Daarna ben ik verder gegaan in de richting 'dierenzorg'. Ik ben dan ook afgestudeerd als dierenverzorger nadat ik er nog een specialisatiejaar bij deed.
Tijdens mijn studies liep ik stages en volgde opleidingen op verschillende plekken. Zo heb ik in een dierenwinkel gewerkt (Tom & Co), heb ik een jaar lang stage gelopen bij een dierenarts (Van Dyck, Wijnegem), deed ik avondschool 'positieve gedragstraining bij honden' (Christel Sonck van het boek 'Kwispelt jouw hond ook?') en volgde ik voor mijn eindwerk 'Ethologie van de hond' de hondentherapeut David Pithie (uit het programma 'Het zal je hond maar zijn'-VTM) waar ik enorm veel van heb geleerd.


Het uitlaten van honden doe ik al sinds 2013 met veel liefde. Zo heb ik ondertussen al veel aangename gezinnen en super leuke dieren leren kennen!

Nadat ik afstudeerde was het tijd om werk te zoeken. Ik vond snel werk in een winkel die cosmetica verkoopt die niét op dieren test (heel belangrijk voor mij). Ik was blij! Dit was goed voor de dieren en natuurlijk hou ik enorm van cosmetica. Toch mistte ik iets, ik wou toch ook écht met dieren werken... Maar vond moeilijk werk in datgene dat ik écht wou doen. 


Na enkele sollicitaties kwam er weinig uit de bus. Hierom besloot ik het gewoon zelf te doen!
Ik begon mezelf uit te geven als hondenwandelaar en allround dierenverzorger... En dat ging goed! Zo is Pupia na enkele jaren "geboren". En nu heb ik mijn eigen bedrijf, na enkele jaren wikken en wegen, vele veranderingen, écht 'mijn ding' gecreëerd.


Photo by Ilio Wijnegem. Model : Jack
Photo by Ilio Wijnegem. Model : Jack

ONDERTUSSEN

Ondertussen ben ik na een 1,5 jarige opleiding in 2019 bijgeschoold tot acupressuuur-therapeut voor honden. Dit is kort samengevat een Chinese geneeskunde die net zoals de Westerse geneeskunde jouw hond optimaal gezond wil houden. Enkel worden hierbij natuurlijke middelen gebruikt i.p.v medicatie (acupressuur, etherische oliën, Bach bloesems en homeopathie). Shiatsu is acupressuur en ligt in dezelfde lijn als acupunctuur (met de naaldjes) en worden er op die manier blokkades opgehoffen in het lichaam en de energiebanen. Dit doe ik het met mijn handen, zonder naalden dus.

Verder geef ik nu ook behandelingen voor honden met artrose- of spierpijn. Een relaxte hond krijg je er gratis bij ;-) .

Hoe meer ik in de wereld rond shiatsu  en de Chinese geneeskunde stap, hoe beter ik aanvoel wat ik écht wil doen. Ik wil dieren, en dan specifiek honden, gelukkig en gezond maken en houden. Dit op een natuurlijke manier, zonder medicatie als dit niet nodig is. Het voelt fantastisch wanneer je met je eigen handen een hond terug natuurlijk gezond maakt.

Verder kan je me ook nog enkele uren per week vinden bij dierenarts Hendrickx (Wijnegem) als assistente en geef ik ook nog relax massages en andere behandelingen -voor mensen- via mijn andere onderneming qi-relax.be !

OVER MIJN HUISDIEREN - FURBABIES

De knappe Border collie die je hier vaak ziet verschijnen, en misschien ook wel in het logo herkent, is mijn hond Rakker.
Rakker is sinds 2002 (ik was toen 9) mijn allerbeste vriend geweest, mijn inspiratie voor mijn eindwerk op school (Ethologie en lichaamstaal bij honden) en vooral ook nu mijn inspiratie in het dagelijkse leven als gaat over omgaan met dieren.

Door hem begrijp ik een hondenblik en door hem begrijp ik hoe het is om een hond/dier als een stukje familie te zien.
Dank je, Rakker.

Rakker werd een ✩sterretje in mei 2017

Sinds december 2018 heb ik mijn eerste eigen huisdier aangekocht en voed ik haar met heel veel liefde op : Zenia de Maine Coon.
Zenia houdt van aandacht, spelen en beseft héél goed dat ze schattig is. Je zal haar ook zien schitteren op deze website! 

Verder ben ik nog furmom van 2 kippen en 2 plectovissen (= zuigmeervallen).

❤️