Wie is Pupia?

Foto door Ilio Wijnegem. Model : Jack
Foto door Ilio Wijnegem. Model : Jack

Hey, ik ben Pia. Ik ben dog-en catmom van Yuki & Zenia en daarnaast ook holistisch voedingstherapeut, gedragscoach en Bachbloesemtherapeut voor hond en kat. 


Geboren en getogen in Wijnegem te Antwerpen en sinds 2017 trotse eigenares van Pupia. 

Sinds 2024 mag ik mezelf ook Limburger noemen omdat ik ben verhuist voor de liefde en de Limburgse sympathie.

Met meer dan 20 jaar ervaring weet ik hoe belangrijk het is om alles vanuit holistisch standpunt te bekijken. 

Holistisch betekent zeker niet zweverig of spiritueel. Wel dat ik naar jouw huisdier kijk als 'geheel'. Ik focus me dus niet op maar één ding, zoals je bij vele scholen, therapeuten of artsen ziet. 

Voor mij zijn dieren zoals kinderen. Kinderen, maar dan dieren. Met hun specifieke behoeften, verschillende voedingsvoorkeur en hun wonderlijke taal zonder woorden. 

Er zijn zoveel zaken die invloed hebben op de emoties, gedrag en het gemoed van je huisdier, dat ik niet anders kán dan holistisch naar je huisdier te kijken. 

Ik ga jou helpen dit ook te doen, om meer bewustwording, rust en balans te krijgen. Samen in jullie leven. Mijn furbabies  

 • Rakker

  De knappe Border Collie die je hier vaak ziet verschijnen, en misschien ook wel in het logo herkent, is mijn hond Rakker.

  Rakker is sinds 2002 (ik was toen 9) mijn allerbeste vriend geweest, mijn inspiratie voor mijn eindwerk op school (Ethologie en lichaamstaal bij honden) en vooral ook nu mijn inspiratie in het dagelijkse leven als gaat over omgaan met dieren. 

 • Door hem begrijp ik een hondenblik en door hem begrijp ik hoe het is om een hond/dier als een stukje familie te zien.
  Dank je, Rakker.

  Rakker werd een ✩sterretje in mei 2017
 • Zenia

  Sinds december 2018 heb ik mijn eerste eigen huisdier aangekocht en voed ik haar met heel veel liefde op : Zenia de Maine Coon. Zenia houdt van aandacht, spelen en beseft héél goed dat ze schattig is. Sinds mei 2022 werd ze grote zus van Yuki, die ze echt beschouwd als haar klein zusje. Je zal Zenia ook zien schitteren op deze website én in het logo!
 • Yuki
  Sinds mei 2022 heb ik Yuki onder de vleugels genomen. Yuki is een chihuahua teefje. Ze werd afgestaan door haar vorige eigenaar in de dierenartspraktijk waar ik toen werkzaam was als assistente. Ze was toen amper drie maanden oud. 


  Yuki betekent 'sneeuw' in het Japans. Ze heeft haar naam niet gestolen, want als puppy was ze zo wit als sneeuw. Wat begon als 'even opvangen' eindigde in 'voor eeuwig in mijn hart gesloten en om nooit meer weg te gaan'. 

Mijn waarden

Holistisch. Ik bekijk alles vanuit het geheel. Dit wil zeggen : voeding, gedrag, emotie, leefomgeving, beweging, opvoeding... Door dit alles samen te brengen en eventueel aan te passen waar nodig, bekomen we een optimaal resultaat!

Modern. Steeds de meest moderne visie op uw huisdier. Dankzij bijscholingen en een natuurlijke passie zal ik nooit in oude theorieën of werkmethodes vallen. Denk aan oa. de dominantie theorie, strafgerichte trainingen... that's a NO GO!

Positief. Hier kraken we niemand af. Geen huisdieren, geen eigenaars. We helpen. Mijn doel is om jou te helpen en zaadjes te planten bij wie het graag wil. Dit op een positieve manier. Ik wil graag al mijn kennis met jou delen zodat jij de beste 'furrparent' wordt die je maar kan zijn.

Leuk weetje

Ik doneer ook elke maand een bijdrage aan VZW Lamana. Zij vangen (gehandicapte) dieren op en verzorgen hen met veel liefde verder.