10 etenswaren die je hond absoluut NIET mag eten

08-11-2017

Hier som ik 10 etenswaren die je hond NIET mag eten.
- Te beginnen met zuivelproducten ; Zoals bij elk dier (behalve een kalfje) is de maag van de hond niet echt bestand tegen lactose en zijn ze dus lactose-intolerant.
-Botten (dierlijk overschot) ; Je ziet het wel eens in films, de hond krijgt de resten van de kip die net bij de baasjes smakelijk werd opgegeten of een goed groot bot dat hij begraaft in de tuin.
Eigenlijk is dit het foute voorbeeld. Je hond kan zich namelijk erg makkelijk verslikken/stikken in een stukje bot dat tijdens het kauwen afbreekt en zo ook splinters kan veroorzaken. Koop liever een veilig "bot" in de dierenzaak.
-Noten ; Veel noten schijnen giftig te zijn voor een hond. Geef hem er dus maar beter geen enkele.
-Chocolade ; Een zeer bekende, maar toch even het benoemen waard. Door de Methylxanthines (theobromine & cafeïne) die erin zitten kan je hond gaan braken, uitdrogen en zelfs epileptische aanvallen krijgen.
-Koffie ; Lekker en 's morgens wel eens welkom voor ons, gevaarlijk voor je hond. Door de cafeïne versneld zijn hartslag waardoor hij problemen met hartslag en bloeddruk kan krijgen.
Een hond is al energiek genoeg uit zichzelf. Hou dat kopje koffie maar voor jezelf in de ochtend.
-Wit brood ; Geef je je hond dagelijks wit brood? Dan geef je hem ook dagelijks veel kans op een alvleesklierontsteking.
-Fruit ; Op zich zijn de meeste fruitsoorten oké, het zijn vooral de pitten die erin zitten die wel eens vast komen te zitten in de luchtpijp. Met alle gevolgen vandien.
-Druiven/Rozijnen ; Dit fruit kan dan weer wél kwaad. Het zorgt voor nierfalen.
-Snoep ; Het geven van alle suiker op zich is erg slecht voor het insulineniveau in het lichaam van je hond.
-Rauwe eieren en vlees ; Ook zoals bij ons moet je uitkijken voor overdraging van Salmonella of dergelijke.Deel dit bericht met je hondenvrienden of hang het aan je prikbord bij je thuis. Zo is iedereen meteen op de hoogte!