'Catmom' in spé

24-11-2018

Ik word 'catmom' ! 

Wie mij op sociale media volgt zal het ongetwijfeld al gezien hebben : Ik word 'catmom'!
'Catmom' betekend letterlijk 'mama van een kat'.


Ik woon al 3 jaar alleen en het werd tijd voor gezinsuitbreiding. Ik mis de aanwezigheid van een dier in mijn huis.
Trouwens, wat is een dierenliefhebber zonder eigen huisdieren? :-D

Mijn hond Rakker liet ik in 2015 achter in mijn ouderlijke huis - bij mijn ouders weliswaar - en sinds hij in 2017 gestorven is voel ik ook daar de leegte van een huis zonder vertrouwde vriend.
Een grote foto van hem hangt al drie jaar op zijn vaste plek bij mij thuis en er is geen dag dat ik er niet naar kijk. Onder zijn foto staat een kaarsje dat ik wel eens opsteek wanneer ik aan hem denk of wanneer ik het thuis gezellig maak.
Ik noem deze foto 'De Mona-Schnitsel'.
'Schnitsel' was Rakker's bijnaam sinds we klein waren (hij luisterde ook naar zijn bijnaam) en de ogen op deze foto kijken je -net als bij de Mona Lisa- vanuit elke hoek recht aan :-D. 

WAAROM EEN KAT? JIJ BENT TOCH EEN HONDENPERSOON?

Eerst en vooral : Ik ben een DIERENpersoon ;-).

Wat dus concreet wil zeggen dat ik alle diertjes graag zie! Ook katten dus!
En ten tweede : Hoe graag ik ook hondjes zie en met ze werk -en jaaa, ze zijn absoluut mijn favoriete viervoeter op de wereld!- heb ik momenteel niet genoeg plek én tijd om een hond op te voeden en gelukkig te maken. Momenteel heb ik bijvoorbeeld ook geen tuin en ben ik erg druk bezig met mijn opleiding tot Shiatsu therapeut. Dit vergt dagelijkse concentratie en toewijding.
Momenteel past een katje dus beter bij mij.


De zoektocht naar een kat is al even bezig en ik heb op verschillende websites gezeten om rond te kijken naar de perfecte kat.
Ik had geen geslachtsvoorkeur maar zocht wel een 'fluffy' kat.
Ik botste de eerste keer op een moeder en dochter die gingen verhuizen en hun kater niet mee konden nemen. Nadat alles afgesproken was en zij als laatste nog bij mij thuis zouden komen kijken kreeg ik te horen dat ze hun kater achter mijn rug aan iemand anders hadden verkocht.


Zo botste ik meermaals op leuke katten maar was er steeds iets waardoor de adoptie niet door ging.
Nogal gefrustreerd en ontgoocheld scrolde ik door een pagina waar ik plots twee Maine Coon kittens zag die direct het huis mochten verlaten.
Ze trokken mijn aandacht en het ras vulde meteen aan wat ik zocht in een kat.
Maar oei? Ik had nog niks in huis voor een kat?
Ik chatte met de vrouw die de kittens online had gezet en zij vertelde mij dat er nog 4 kleine ukkies waren die rond december een huisje zochten.
Ik zag hun foto's en smolt meteen. Omdat ik niet direct kon kiezen vroeg ik aan haar wie de kat met de rustigste en aanhankelijkste karaktereigenschappen was en besloot het weekend daarop te gaan kijken. 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

EN TADAAAM!
Het werd deze lieve schattige kleine Maine Coon madame!
Deze kleine meid komt bij mij wonen begin december 2018 en ik ben de afgelopen weken al erg bezig geweest met het inrichten van mijn appartement.
Alles moet natuurlijk aangepast worden aan de grootte van een Maine coon. Maine Coon's worden anderhalve tot dubbele 'normale' kat groot en wegen grof geschat rond de 10kg (de ene is natuurlijk wat lichter/kleiner dan de andere).
Bij deze ben ik officieel in blijde verwachting van mijn kitten die Zenia zal heten. ♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥